Tiszasüly község címere

Tiszasüly címere zöld és kék színű vágott, szimmetrikus, háromszög talpú reneszánsz pajzs. A címer mesteralakja: pajzsfőn végigfutó ezüstpólya, mely a pajzs 1/7-e. A pajzsot kettős fekete kontúrú aranykeret veszi körbe, mely a pajzsfőnél megszakad a pajzsfő bal és jobb oldali peremének behajlása miatt. A pajzsmagasság és szélesség aránya 6:5. A reneszánsz pajzs alatt mindkét végén fodrozódó, ívesen lobogó, szimmetrikus, fecskefarok-végződésű, arany és kék bevonatú, feketével szegélyezett szalag található. A szalag külső, arany borításán fekete „TISZASÜLY” felirat olvasható.

  • A pajzsfő függőleges szimmetriatengelyén aranybevonatú, lombos végű (barokk) latin kereszt van. A keresztet bal és jobb oldalon szimmetrikusan lefelé hasító ekevasak ölelik.
  • A pajzsfalon kettő ezüstszínű, fölfelé úszó hal keresztezi egymást. A pajzsot uraló ezüstpólya a község életét mindig is meghatározó Tisza-folyó megjelenítője.
Tiszasüly község
Kép: Balogh ÖcsiPanoramio

A címert Papp Imre grafikus tervezte.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei