Tiszaszalka község címere

Tiszaszalka község címerének alakja pajzs, formája lekerekített. A címerpajzs egy vágással (vízszintes osztással) az alsó címermezőt egy hasítással (függőleges osztással) címermezőkre osztja. A felső címermezőt az alsó címermezőtől a Tisza-folyót jelképező ezüstszínű hullámos vonal választja el.

A felső címermezőben kék színű háttérben összecsukott aranyszínű és vörös szegélyű Biblián fekvő helyzetű Isten báránya látható, feje körül az aranyszínű dicsfénnyel (glóriával), jobb lábával pedig vörös keresztes fehér zászlót tart. A csukott Bibliában vörös és zöld könyvjelzők vannak. A címermező jobb felső sarkában aranyló nap, bal felső sarkában ezüsthold.

  • A bal oldali címermezőben zöld háttéren aranyszínű búzakalászok vannak csokorba kötve.
  • A jobb oldali címermezőben vörös színű háttérben két ezüsthal látható.

A címerpajzs alatt kék színű szalag található, melynek közepén aranyszínű betűkkel és számokkal Tiszaszalka neve és két évszám: 1289 (az első írásos említés), a másik oldalon 2002 (a felavatás évszáma). A szalag a címer díszítő elemeként szolgál.

Tiszaszalka község
Kép: kishegyesiPanoramio

Az interneten elterjedt címerrel ellentétben Tiszaszalka címerében a csukott Bibliában vörös és zöld könyvjelzők vannak, továbbá a két alsó mező alapszínezése fel van cserélve. Zöld háttéren aranyszínű búzakalászok, vörös színű háttérben két ezüsthal látható.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei