Tiszaszentimre község címere

Tiszaszentimre címere álló, háromszögű pajzs, zöld mezejében hullámvonallal határolt kék pajzstalp. A kék mezőben lebegő, jobbra úszó ezüsthal. A zöld mezőben arannyal Szent Imre hercegnek a pajzstalp vonalából növekvő alakja. A szent páncélmellvértet visel, rajta palásttal, melyet elől pánt fog össze. Glória övezte fején nyitott korona. Baljában virágzó liliomágat tart, jobbjával a maga elé állított kard markolatát fogja. A szent felett, a pajzsfőben két, egymással szembefordított és csúcsaikkal érintkező, alul homorú oldalú háromszög, melyek ezüstmezejét fekete, indás, kacskaringós faragásmotívum tölti ki.

  • Sisak: szembefordult, arannyal ékített, vörössel bélelt, pántos ezüstsisak, vörössel és kékkel ékített arany heraldikai koronával.
  • Sisakdísz: a sisakkoronából növekvő, kihajló két arany búzakalász közé ékelt ezüsttemplom vörös tetővel és toronykupolával, csúcsán kereszttel.
  • Takaró: kék-ezüst, zöld-arany.
  • Felirat: a címerpajzs alatt lebegő, hármas tagolású, fecskefarok-végződésű íves aranyszalagon feketével nagybetűs TISZASZENTIMRE felirat. A településnév előtt és után 1-1 díszpont.
Tiszaszentimre község
Kép: Szabolcs VassPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei