Tiszaug község címere

Tiszaug község címere csücskös talpú, álló pajzs, mely vízszintesen kettévágott. Mindkét rész függőlegesen ismét kettéosztott. Az egész pajzsot körülöleli az arany napkorong sugara.

  • A felső bal oldalon piros mezőben (amely a melegség színe) zöld kocsányos tölgyfa áll (a Rákóczi-fa), mely fölött kitárt szárnyú kócsag.
  • Mellette jobb oldalon kék mezőben a település patkó alakú sötétkék színű holtága, és benne a halászati múltját idéző, egymásnak szembeforduló két ezüsthal.
  • A pajzs bal oldalán kék mezőben a nagy Tisza-híd.
  • A pajzs első jobb oldalán az árpádsáv.

A pajzsot beborító zöld levelek (középen vízipáfrány, két oldalt kocsányos tölgyfalevél) a terület földrajzi fekvéséből eredő természeti szépséget ábrázolja. (A heraldikus leírás a rajz tükörképe, a harcosok testük védelmében, maguk elé tartott formájában értendő).

Tiszaug község
Kép: Bárdos LászlóPanoramio

A felső bal oldalon lévő szimbólum Tiszaug természetvédelmi területére is utal. A Tisza-hidat a háború után Tiszaug lakóinak segítségével építettek újjá. Az árpádsáv az igazi ősmagyar településünk szimbóluma (1472-ben Kinizsi Pál kapta meg, vitézsége jutalmául), és magyarságunk, hovatartozásunk jelképe.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei