Tisztaberek község címere

Tisztaberek község címere álló, szimmetrikus, a tetején kétszeresen homorúan bevágott, kék színű tárcsapajzs. A pajzs felső részén fehér betűkkel TISZTABEREK felirat található. A pajzson egy kisebb, ezüstszínű tárcsapajzs látható, aminek a teteje egyenes vonallal zárt. A címerkép a régi pecsétből származó motívum. Ezek alkotórészei: a pecsétmező alján három kis kör, fölötte küllős kerék, melyből élével jobb felé néző fejsze áll ki. A kerék két oldalán virágos – indás díszítés található. A küllős kerék a baltával, az indás motívum kék színűek.

Tisztaberek község

A pajzsbeli képek, mesteralakok: A pajzs belső képmezejét egy kisebb, a fent is leírt tárcsapajzs alkotja, azzal a különbséggel, hogy itt a homorúan bevágott részek elmaradnak. Ebben a képmezőben található a község 1809 – ből származó pecsétjéből átvett, összetett motívum.

Szimbolikája: A kerék és a balta az ősi lakosság eredeti foglalkozását idézi. A környéken található erdőségek lehetőséget adtak a faipari tevékenységre. Az indás motívum a tiszta aljnövényzetet, a táj természeti kincsekben való bővelkedését mutatja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei