Tolcsva község címere

Tolcsva címere álló, háromszög talpú pajzs, ezüstmezővel. Az ezüstmezőben, a pajzs köldökében lebegő aranykoronából Szűz Mária kék köpenyes alakja növekszik, a szűz jobbjában a gyermek Jézust tartja, fejére ezüstfátyol borul, amelyet háromágú leveles aranykorona tart meg. Baljában zöld szárú három ezüstvirágú liliomot tart. A gyermek Jézus jobbjában latinkeresztes arany országalma .A lebegő korona alól két irányban szőlőindák kanyarodnak a pajzs jobb illetve bal oldala felé. A jobb oldali szőlőindák közül egyiken egy aranyfürt, a másik száron szintén egy aranyfürt és egy kisebb növekvő aranyfürt látható, néhány kacs, és liliomszerű szőlőlevelek bontakoznak ki rajta.

A pajzs talpban szintén lebegő helyzetben egy jobb és bal irányban induló,majd onnan S illetve Z alakban visszaforduló szőlővenyige látható, amelyből jobbra és balra egy-egy leveles inda, illetve egy -egy indán függő szőlőfürt található. A kettős venyige közé felülről egy vörös szívből kinyúló fordított latin kereszt nyomul be.

Tolcsva község
Kép: HatosSikloPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei