Tompa város címere

Tompa város címere csücskös talpú pajzs, ezüstsávval jobb haránt vágott. A bal pajzsfő vörös mező, benne karcsú, széttartó, három arany búzakalász. Mindkét oldalon egy-egy megtört lefelé, kifelé ívelő levéllel. A jobb pajzsfő kék mező. A csücsökben vízszintes zöld talajból kinövő, balra fordult ekeszarvú és vonórúdú, kétszarvú aranyeke. Az ekeszarván jobb, felemelt lába karmai között követ tartó, nyakát felfelé feszítő figyelmező, őrző ezüstdaru. A pajzs tetején balra néző rostélyos, aranysisak nyugszik, nyakában arany ékszer, a sisak tetején kék és vörös ékkövekkel díszített aranykorona. A foszlányok jobb oldalt ezüst és vörös, bal oldalt arany és kék színűek. A pajzs alatt lebegő, vörös szegélyes aranyszalagon a település neve olvasható.

Tompa város
Kép: Kiss BálintPanoramio

A címer vörös mezejében szereplő búzakalászok utalnak a város alföldi fekvésére és az ősi mezőgazdasági alapú gazdaságára. Ehhez kapcsolódó szimbolika a zöld talajból kinövő aranyeke, de már jelzi a fejlődő kisebb mérvű iparosodást. A figyelmező, őrködő daru, mint mindig, mindenhol az éberséget, óvó gondoskodást szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei