Tordas község címere

Tordas község címere vágott, fent hasított, háromszögű pajzs.

  • Az első aranymezőben egy úszó, kék színű hal látható.
  • Második mezejében zöld alapon hegyével fölfelé, élével befelé forduló arany szőlőmetsző kés, mögötte hegyével felfelé, élével kifelé néző arany ekevas.
  • Harmadik kék mezőben a pajzs aljából kiemelkedő zöld hármas halmon jobbra forduló ezüstgalamb, veres lábbal és csőrrel, csőrében arany olajágat tart.
Tordas község
Kép: Dr. Pinczés SándorPanoramio

A felső mezőkben a település szempontjából meghatározó szimbólumok jelennek meg, nevezetesen a jobb szélső mezőben egy egyszerű vonalú balról jobbra úszó hal, mely a település keresztény múltjára utal, a bal szélső mezőben a település ősi mezőgazdasági tevékenységeit szimbolizáló mezőgazdasági eszközök: szőlőművelő kés, ekevas található.

Az alsó mező kék hátterében a Sajnovics család címerképe (hármas halmon jobbra fordult, csőrében olajágat tartó fehér galamb) utal a település életében meghatározó szerepet játszó Sajnovics családra.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei