Besenyőtelek község címere

Besenyőtelek község címere zölddel vágott talpú kék tarpajzs, melyen jobbra tekintő, szembe lebegő, szimmetrikus, tárt szárnyú aranysas (turul) tart két oldalt álló karmos lábával egy-egy heraldikai lombkoronás aranytojást. Szárnya nem emelkedik a csőr fölé, lábai két oldalt vízszintesen helyezkednek el, lábújjai le és fel függőlegesen állnak, körmei pirosak, mint ahogy mellrészén stilizált szívforma is piros, középen, szimmetrikusan.

A zöld talpban ezüstszínű, karvassal és kesztyűvel felövedzett emberi egész kar és kéz, mely könyökével a pajzs csücske fölött lebeg, kissé behajlítva. A könyök és a kéz között a kézszáron ezüsthegyű és -tollú nyíllal keresztül van úgy szúrva, hogy mind a két felől vér folyni látszék, a beszorított kéz pedig egy egyenes pallost tart, melynek felső éle a középen alól, és hegy felé érintvén véres.

Besenyőtelek község
Kép: ThonuzabaPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei