Tormás község címere

Tormás község címere álló, háromszögű pajzs. Vörössel és kékkel hasított mezejében alul zöld hármas halom.

  • A vörös mezőben a szélső halmon ágaskodó, balra fordult lován ülő és hátrafelé nyilazó, tolldíszes süveget viselő vitéz ezüsttel, lefajzott aranyíjjal és oldalán nyíltartó aranytegezzel. A lovast a pajzs felső sarkában aranycsillaggal kíséri.
  • A kék mezőben a halmok vonalából növekvő helyzetben Szent Vendel szembefordult alakja arannyal, jobbjában bottal, balját vállán átvetett tarisznyáján nyugtatja. Kalapos fejét dicsfény övezi. A szent előtt jobbra fordult, fejét hátravető bárány ezüsttel. Szent Vendel alakját a pajzs felső sarkában növekvő ezüst holdsarló kíséri.

A címerpajzsot két oldalról egy-egy, szárukon alul keresztbe tett és hat-hat aranykalászból álló búzakoszorú övezi. A címer alatt lebegő, hármas tagolású, fecskefarok-végződésű íves aranyszalagon feketével a nagybetűs felirat: TORMÁS. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.

Tormás község
Kép: József Nagy (njtlok)Panoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei