Tornaszentandrás község címere

Tornaszentandrás község címere álló, háromszögletű, kék színű katonai pajzs, amelyet ezüst andráskereszt oszt négy mezőre. A mezők közül a jobb oldaliban arany ekevas, a bal oldaliban aranycsoroszlya, a felsőben felül hullámvonallal zárt aranypólya, az alsóban pedig aranyék és kalapács lebeg. A pajzson zárt katonai sisak, amelyen az oromdísz két arany sólyomszárny. A pajzs alatt egy szalag lebeg TORNASZENTANDRÁS felirattal.

Tornaszentandrás község
Kép: murmurerPanoramio

Az andráskereszt a településnek nevet adó Szent Andrásra, a középkori templom védőszentjére utal, míg az ekevas és csoroszlya a község régi jelképére, a hullámvonallal és egyenes vonallal záródó pólya a templom ikerszentélyére, az ék és kalapács a bányászatra. A sólyomszárnyak a Torna vármegyéhez való tartozást jelképezik.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei