Torvaj község címere

Torvaj címere álló, háromszögű pajzs kék mezejében arany pajzsfő. Az aranymezőben lebegő helyzetű, egy tőből ágazó 3 zöld tölgyfalevél, köztük egy-egy makk terméssel, a kék mezőben lebegő helyzetű arany heraldikai koronából növekvő helyzetben jobbra fordult kiöltött vörös nyelvű ezüstfarkas, mellső lábaival zöld levelű és szárú három (vörös-ezüst-vörös) természetes rózsát tart.

A címerpajzsot két oldalról egy-egy szárán alul keresztbe tett és aranyboglárral összefogott zöld pálmaág övezi. A címer alatt lebegő, hármas tagolású aranyszalagon feketével nagybetűs felirat: TORVAJ. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.

Torvaj község
Kép: lazitsPanoramio

A pajzsfőben látható három zöld tölgyfalevél a település természetes környezetére, az itteni erdőkre utal. A hármas szám gazdag szimbólumértékű, és egyben a legfontosabb szakrális szám. A címerállat az egykor itt birtokos családra utal. A három rózsának vallási jelentése van: a vörös rózsa Krisztus, az ezüst Szűz Mária szimbóluma. Ez utóbbinak azért is van jelentősége, mert Nagyboldogasszony a község védőszentje. A pálma az újjászületés, a győzelem és a halhatatlanság szimbóluma.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei