Tószeg község címere

Tószeg község címere kék színű, álló, ovális (magasság és szélesség aránya: 8:7), tarpajzs, kettős fekete kerettel. A pajzstalpat egymást érintő, négy, homorú, fodros (a felső nyolcfodrú, a többinél a fodrok száma, követve az ívet, annak megfelelően csökkenő), fekete osztóvonal fedi. A pajzsfőt és a pajzsderekat legyezőszerűen szétterülő öt darab nádtő díszíti. A fekete körvonalú nádszár és levél zöld színű. Mind az öt nádbuga arany, fekete körvonallal.

A címerpajzsot mindkét oldalon, szimmetrikusan, se alul, se felül össze nem érő, egymásba fonódó, fecskefarok-végződésű szalagpár öleli. A jobb oldali (pajzsot viselő szerinti) szalagpár külső tagja mindkét végével csavarodva, függőlegesen felfelé törő, fekete kontúrú, aranyszínű. A másik szalag fekete körvonalú, piros, és csavarodva követi a címerpajzs körvonalát. A bal oldali szalagpár külső tagja ezüst, fekete körvonallal, a belső kék színű, szintén fekete körvonallal.

Tószeg község
Kép: Zelenay ErzsiPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei