Tótszerdahely község címere

Tótszerdahely község címere pajzs alakú, több színű, alakja szimmetrikus tárcsapajzs, oldalai egyenes vonalúak. A címerpajzs alakja hasonló a Horvát Köztársaság címeréhez: A címerpajzs hátterében lévő piros-fehér négyzetrács a település horvát és magyar kötődését, identitását szimbolizálja.

Tótszerdahely község
Kép: A.KatalinPanoramio

A címerpajzs középpontjában lévő fél korong és háromszög arany fémmáz a nap ragyogásának, égi fényének jele, bőséget, gazdaságot szimbolizál. A zöld szín reménységet, a bő termést és a településre jellemző természeti tájat szimbolizálja. Az arany- és a zöld szín középpontjában lévő templom szülöttje a település ősi keresztény vallásos kötődését és a közös összefogással való építésének állít emléket. A címerpajzs alsó részén lévő kék hullámos vonalak a Murát, mint határfolyót ábrázolják, mely nem elválaszt, hanem összeköt bennünket a szomszéd népekkel.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei