Tótújfalu község címere

Tótújfalu község címere hasítással kettéosztott, álló, csücskös talpú pajzs, zöld pajzstalppal. A pajzs jobb oldali kék mezejében a település templomának védőszentje, Szent Anna aranyalakja látható, amint a gyermek Máriát imádkozni tanítja. A bal oldali vörössel és ezüsttel sakkozott mezőt egy jobbra néző, kiterjesztett szárnyú, arannyal fegyverzett fekete sas fedi. A zöld pajzstalpban ezüst hullámpólya.

Tótújfalu község
Kép: Horogszegi TamásPanoramio

A címer a település lakóit és földrajzi környezetét jelképezi. A jobb oldali kék mezőben szereplő Szent Anna a védőszentje a zömében katolikus lakosságú település templomának, címerbeli szerepeltetése a vallásos hit erősségét szimbolizálja. A fekete sas a település magyar, a vörössel és ezüsttel sakkozott mező a horvát nemzetiségű lakosait jelképezi, közös mezőben való szerepeltetésük az együttélésüket fejezi ki. A zöld pajzstalpban lévő ezüst hullámpólya a Dráva-folyót jelzi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei