Besnyő község címere

Besnyő címerének pajzsa háromszögletű, enyhén ívelt alsó résszel. Közepén vágott.

  • A felső mező világos kobaltkék, az alsó mező világos cinóbervörös. A felső, világos kobaltkék mezőben kettős címerkép helyezkedik el: jobb oldalon egy szál stilizált búzakalász, középen három, ettől jobbra-balra három-három búzaszemmel, de csak a felső magvakból kiinduló 5 szakállszállal. Ugyanezen mező bal oldalán a község névadó besenyő múltjára utaló három arany nyílvessző található: az egyik, a középső heggyel felfelé helyezett, a másik kettő pedig heggyel kifelé helyezett, úgy hogy a köteg egyenletes kiosztású. A három nyílvessző tollazott.
  • Az alsó, világos cinóbervörös mezőben három stilizált arany rózsa található. Az első, a közel háromszögletű mező csúcsánál, a másik kettő e fölött részarányosan helyezkedik el a pajzs függőleges középvonalától jobbra és balra. A rózsák a régi földbirtokos Szapáry család címerének elemei.

A kalász jelképezi a község régi és jelenlegi tevékenységét (mezőgazdaság).

Besnyő község
Kép: pinteratisPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei