Töttös község címere

Töttös község címere álló, többszörösen ívelt, csücskös talpú tárcsapajzs, felül két hullámvonallal süvegezett. A pajzs vörös mezejében ezüst pajzsláb. Az ezüstmezőben lebegő helyzetű, csúcsával jobbra, élével lefelé fordított zöld ekevas. A vörös mezőben növekvő helyzetű, jobbra fordult, kiöltött nyelvű, ágaskodó aranyszarvas, amint mellső lábaival leveles arany búzakalászt tart.

A pajzsot két oldalról egy-egy, szárukon keresztbe tett, hét-hét arany makkterméssel ékesített zöld tölgyfaág kíséri. A növénykoszorú alján hármas tagolású, fecskefarok-végződésű, íves aranyszalag, rajta feketével a nagybetűs településnév: TÖTTÖS.

Töttös község
Kép: SeregedePanoramio

A címer a mezőgazdaságot és a környéket jellemző vadállományt jelképezi, a címerpajzsot övező tölgy pedig az erdős jellegre utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei