Tunyogmatolcs község címere

Tunyogmatolcs község címere reneszánsz vonalvezetésű, csücskös talpú pajzsforma. A Matolcsi Olvasókör pecsétjén szerepel, felső csúcsaiban csapott, fölötte liliomos korona, két oldalán levéldíszes piros-arany, illetve kék-ezüst címertakaró díszíti. A pajzs haránt vágással, alsó és felső részre osztott, és vékony ezüstkeret szegélyezi.

  • Az első, felső, zöld színű mező közepén az 1617. évi matolcsi gubacsapó céh pecsétjéről vett motívumok: egy szabóolló és egy vetélő látható, valamint egy a tunyogiak mezőgazdálkodására utaló ekevas.
  • A második, alsó, ezüstszínű mezőben, kék hullámmal a Szamos-folyó, benne jellegzetes és veszélyeztetett hala, a csuka látható. Felette a természetes színű fahíd azt jelképezi, hogy itt évszázadok óta ún. hidas átkelőhely volt.

A címerpajzs alatti ezüst szalagdíszen fekete betűkkel a TUNYOGMATOLCS felirat.

Tunyogmatolcs község
Kép: A. Zoltán Sárdi ('SAZ BP')Panoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei