Túrkeve város címere

Túrkeve város címere egyenesen álló, kerek talpú, négyelt pajzs. Első és negyedik kék mezejében egy-egy kifelé lépő, jobbjában egyenes, ezüstszínű kardot tartó természetes színű oroszlán két bojtban végződő farokkal, a második és harmadik mezőben egymás folytatásaként megjelenő egy-egy fehér (ezüst) harántpólya.

A pajzs felett fekete, aranypántos nyílt sisak van elhelyezve, ugyancsak fekete tornagallérral és aranyszínű, felül piros, alul kék kövekkel díszített ötleveles sisakkoronával, úgy, hogy a gallér a pajzs fejében címertörést képez. A gallér nyakában aranyláncon aranyérem függ. A sisakkorona fölött két, fekete sasszárnyból jobbra forduló, piros nyelvét kimutató, természetes színű növekvő oroszlán két bojtban végződő farokkal, fején háromlevelű aranykoronával, jobbjában ezüstszínű egyenes karddal. A sisaktakaró színezése jobbról kék-arany, balról vörös-ezüst.

Túrkeve város
Kép: pál zsambokiPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei