Túrony község címere

Túrony község címere átlósan jobb felső sarkából indulva a bal alsó sarkáig kékkel hasított. A mezejében egy vörös tetejű ezüsttemplom látható. A címer bal oldalát egy vágás két háromszög alakra vája. A felső ezüstmezőben egy kék színű szőlőfürt látható két zöld levéllel. Az alsó zöld mezőben egy ezüst tölgyfalevél, két ezüstmakkal látható. A címer felett ezüstszalagon a település neve olvasható.

Túrony község
Kép: nesa78Panoramio

A község címerében a Túronyi Árpád-kori templom látható. A ma református templom védett műemlék, gótikus szentélye a XIV. században épült, a XVIII. században barokk stílusban újították meg az épületet. Az évszázadok során történt átalakítások ellenére is a környék legértékesebb műemlékei között tartják számon a falu Árpád-kori templomát. 2004-ben felkerült a World Monuments Fund listájára is, ami azt jelenti, hogy a New York-i székhelyű szervezet a támogatásra érdemes, a világ 100 legveszélyeztetettebb műemléke közé sorolta.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei