Túrricse község címere

Túrricse község címere pajzs formájú, csücskös talpú, felső részében szimmetrikusan két, befelé homoruló ívvel. Fölötte a község neve. A címerpajzsot tölgylevél koszorú fogja körbe mindkét oldalról. A levelek között makkokat találunk.

A címerpajzs három vonallal vágott. Közülük a legalsó hullámos. A felső vágásban három búzakalász látható középen. A középső vágásban jobbról balra a túrricsei református templom és a harangláb grafikus képe helyezkedik el. A folyóvonalat jelképező hullámos vágás alatt egy balra néző hal ábrája található.

A helységnév fekete. A címerpajzs körvonala arany. A tölgylevelek zöld, a makkok aranyszínűek. A felső vágás által kijelölt rész vörös, a búzakalász aranyszínű. A templomot tartalmazó mező ezüst, a templom grafikája fekete. A folyóvonal fölötti rész zöld, az alatt kék. A hal ezüstszínű. A tölgykoszorú a település Erdőháton jellemző fáját, a búzakalász a település mezőgazdasági jellegét, a templomkép a református többségű lakosságot, a folyó a hallal a további természeti értékeket (Túr-folyó) jelenti.

Túrricse község
Kép: A. Zoltán Sárdi ('SAZ BP')Panoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei