Türje község címere

Türje címerén trónuson ülő, frontális beállítású, Szűz Mária látható, aki az ölében a gyermek Jézust tartja. Felette bal oldalt két, hatágú csillag, jobbra stilizált hold és nap. Körirata: S PREPOSITVS ET CONVENTVS MONASTERI DE IVRLA.

Türje község
Kép: DJ JanikáékPanoramio

A címer alapjául az aprépostsági pecsét - mely azonos az akkori viszonyoknak megfelelően a településsel - szolgál. A színvilág megfelel a korabeli falképek és a könyvfestészet színvilágának a heraldika szabályainak betartásával. Mária a szeretet jelképe, vigasztalás és öröm (ismerem értékeimet és a közösség szolgálatába állítom). Igazságosság, béke, türelem, szorgalom, anyaság értékének fontossága, méltóság, gyermek gondozása, testi egészség, gondoskodás a családról, igazságosság, béke, egyetértés, önmagunk és mások megbecsülése.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei