Udvar község címere

Udvar község címere kék színű, ívelt oldalú, csücskös talpú pajzs, rajta dombon álló, háromlombú fa látható, törzse mögött nyelén keresztbe tett két cséppel. A pajzs alatt aranyszalagon a település neve látható.

Udvar község
Kép: Szklenár JánosPanoramio

A fa, mint motívum ősi jelkép: a fa iránti tisztelet, a természet és az idő körforgásának szimbóluma. A fa hasznosságával is szerves része az emberi életnek: a fa adja a bölcső, az ágy, a koporsó anyagát. A hármas lombozat is mögöttes gondolatokat rejthet: a hármas talán a legfontosabb szakrális szám; a totalitást, az isteni rendet, a tökéletességet, a világmindenség rendjét jelképezi.

A pecsétben szereplő két csép, mint a mezőgazdasággal foglalkozó lakosságot szimbolizáló motívum, szintén kitűnik a régi pecsétek közül. A cséplés kézi eszköze közelebb hozza hozzánk az életet szimbolizáló kenyeret. A kenyér pedig Krisztust jelképez

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei