Újiráz község címere

Újiráz címere négy vágott és hasított mezőre osztott, tört ívű pajzs, melyet az alapítóra utaló püspöki jelképek öveznek. A pajzs alsó harmadáig leérő püspöki palást, a pajzs fölött a püspöki süveg, két oldalán befelé forduló püspöki bot. A palást és a süveg lila, a bot aranyszínű.

Újiráz község
Kép: János MichellerPanoramio

Heraldikailag a jobb felső negyedben Iráz nevét megjelenítő zöld gát, felette fehér felhő, kék színű égbolt, előtte aranyszínű búzakéve található. Alatta, heraldikailag a jobb alsó mező, arany- és kék hullámos sávozású, mely a Sebes-Körös közelségére utal.

Heraldikailag a bal felső türkizkék mezőben a Biharhoz való tartozást szimbolizáló hegy, felette az első telepesek foglalkozására utaló dohánylevél látható. Heraldikailag a bal alsó, világoskék mezőben két, négylevelű gyékénytető alatt és (heraldikailag jobbra) felette balra úszó hal látható, ami a sárréthez való tartozást jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei