Újrónafő község címere

Újrónafő község címerpajzs alakja szimmetrikus félkörív, oldalai párhuzamosak, felül az oldalakra merőlegesen zárt. A pajzs vízszintesen osztott, így vágott pajzsról beszélhetünk. A vágás két mesteralakot képez, mindkettőben címerkép található. A vágás a pajzsalakban egy horizontvonalat képez.

  • A felső mesteralak címerképe a horizonton felkelő nap fél arca aranyszínben, feketével kontúrozva, mindez kék mezőben.
  • Az alsó mesteralak fekete, benne három zöld, sarjadó növény.

A pajzsban található címerképek stilizált formák, így a pajzs vízszintes felső részén lévő Szent Korona is hasonlóan stilizált, színeiben a magyar nemzeti színeket mutatja. A címerpajzs alján az "ÚJRÓNAFŐ" felirat látható, vízszintesen aláhúzott, középen egy elvastagodó zöld mezővel.

Újrónafő község
Kép: nagy f.Panoramio

A címerkép alsó része szimbolikusan ábrázolja a rónaságot, a gazdagon termő fekete földet, a felső részben a felkelő napot, mint az emberiség ősi motívuma szerepel. Úgy emelkedik ki a rónaságból ez a kis település, mint a felkelő nap. A nap és az élet analógiája teszi a címerképet örökérvényűvé.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei