Újszilvás község címere

Újszilvás község címere álló, csücskös pajzs. Sárgával és kékkel hasított. Jobb oldali sárga mezejében természetes színű, lebegő jegenyefa, bal oldali kék mezejében lebegő sárga búzakalász.

Külső díszek:

  • A pajzs felett ívelt, sárga szalagon egy-egy fekete pont között "ÚJSZILVÁS" felirat.
  • A pajzsot a heraldikai jobb oldalon természetes, szilvákkal megrakott szilvafa-ág, bal oldalán szintén természetes, komlóval megrakott komlóág öleli körül.
  • A pajzs alatt egymást keresztező ágak találkozásánál sárga szalagon az "1950"-es évszám Újszilvás önálló közigazgatási egységgé (településsé) való válását jelenti.
Újszilvás község
Kép: sdemeterPanoramio

Újszilvás címerében a búzakalász a békességet, a mezőgazdasági munkát hivatott jelenteni, a jegenye pedig a régebbi falukép és környező erdőségek szimbóluma. A külső díszek a község két jellegzetes növényét - szilva és komló - illetve a szilvát mint névadóját is jelenti. E külső dísz ágainak összefonódása az összefogás jelképe.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei