Újvárfalva község címere

Újvárfalva község címere ezüst hullámpólyával vágott, álló kerek talpú pajzs, melynek alsó mezeje a zöld hármas halomból kiinduló vékony fekete vonalú hasítással két részre van osztva.

  • Az első mezőben zöld hármas halom középsőjén rovátkolt ezüst várfal áll.
  • A második mezőben zöld halmon balra fordult barna szarvas áll.
  • A harmadik mezőben élével balra, hegyével felfelé fordított ezüst ekevas és élével jobbra, hegyével lefelé ezüstcsoroszlya lebeg. A két elemet jobbról aranynap, balról ezüst újhold, felülről nyolcágú ezüstcsillag keretezi.
Újvárfalva község
Kép: iilonaPanoramio

A községet Korotna, Nadalos és Vrácsik településrészek alkotják, Újvárfalva néven 1909-től szerepel. Ezt szimbolizálja a címerpajzs három részre osztása. A XV. század második felében építtetett várat Korotnán Korotnai János, amit a várfal jelképez a címerben. A község környékén lévő erdők nagyvadakban gazdagok, itt van a Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság székhelye is. A címerben szereplő zöld halmok és a szarvas szimbolizálja a természetes környezetet. Az ekevas és a csoroszlya a hagyományos mezőgazdasági termelést jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei