Uszka község címere

Uszka község címere álló, arannyal és feketével szegélyezett, kék színű, csücskös talpú pajzs. A pajzsot derékben zöld színű kettős halom vágja el, amelyben kék színű hullámos tetejű mező látható. A kék mezőben két ezüsthal úszik jobbra. A zöld halmon áll bal oldalt egy természetes színű fa, jobb oldalt három aranyszárú nád látható, középen pedig két egymáson keresztbe tett ezüstpengéjű, aranymarkolatú kard lebeg.

Uszka község

Uszka község címerének szimbóluma a víz amely a Batár-Tiszára és az árvizekre utal. A hal a halászat, megélhetés biztosítását; a nád a kézművességet, a házfedést jelenti. A tölgyfa a sertéstenyésztés, fűtés, haszonfa, vadászatra való utalás. A kardok az örökké lázadó szatmáriakat jelenti: II. Rákóczi vezette szabadságharc, 1848/49-es forradalom és szabadságharc, 1956-os forradalom.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei