Vadna község címere

Vadna község címere álló, háromszögletű, kék színű katonai pajzs, alul ezüst hullámpólyával; a pajzs mezejében jobbra forduló, ágaskodó, jobb mellső lábával kivont szablyát tartó arany egyszarvú lebeg. A pajzstartó jobb oldaláról bükkfa, bal oldaláról tölgyfa koszorú. A pajzs alatt egy szalag lebeg VADNA felirattal.

Vadna község
Kép: atgasparPanoramio

A pajzs kék színe a magyar nemesi heraldika kedvelt színe. A címer fő alkotó eleme a régi önkormányzati jelkép, az egyszarvú, amely a napot szimbolizálja, így kapta az aranyszínt, és utal a vármegye köznemesi hagyományaira is. A pajzstartó az egyik oldalról bükkfa, a másik oldalról tölgyfa koszorú – utal a község és környéke természeti értékeire, annak megbecsülésére, védelmére. Az ezüst hullámpólya, a vízre emlékeztet. A községnév a szláv voda (víz) szóból származik, s ez a tény a címert beszélő címerré teszi.

Az interneten elterjedt helytelen színezésű címerrel ellentétben Vadna címerében a pajzs színe kék, a hullámpólya színezése pedig ezüst.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei