Vág község címere

Vág község címere egyenes oldalú, hasított, csücskös címerpajzs pajzsfővel, egyszer vágott bal oldali mezővel, hangsúlyozott arany hasító- és vágóvonallal, szegélyekkel.

  • A pajzsfőben két, vörös közepű aranyrózsa között arany W. T. betűk zöldben. A két betű W.T. (Wág Terra) jelentése vági föld. A zöld szín mezőgazdasági környezetre utal.
  • Első mezejében, zöld talajon ezüst (ezüstfehér) egytornyú templom, kettő fekete kereszttel, vörösben. A templom a Szent Jakab tiszteletére emelt katolikus templom stilizált ábrája.
  • A második kék mezőben zöld part mentén, a Rába-folyót jelképező hullámos ezüstpólya, e fölött egy-egy ezüstpilléren ívelt, ezüstrácsos híd.
  • A harmadik kék mezőben a község eddig leghíresebb szülöttének, Wathay Ferencnek a címere, zöld hármas halom kiemelkedő, középső csúcsán páncélos ezüstkar, görbe ezüstkarddal.
Vág község
Kép: sote68Panoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei