Vágáshuta község címere

Vágáshuta község címere csücskös talpú pajzs.

  • A pajzs középen vágott, felső mezejében zöld hármas hegyorom kék égbolttal, míg alsó mezőjében fehér üveghuta kemence, 3 nyílásából kicsapó arany lángnyelvekkel, a kemence két oldalán egy-egy zöld ruhás, kék üvegkancsót fúvó üveghuta munkás, a kemence előterében kék fútt üvegkancsó.
  • A címerpajzs felső mezőjében található címerképben, három zöld színű hegy által alkotott hegycsoport látható. A hegycsoport talpazata a vágásvonalon nyugszik. Ez a Vágáshutát körülvevő sűrű erdővel borított hegycsoportot jelképezi.

A címerpajzs jobb oldalát zöld lombú tobozos fenyőág, bal oldalát zöld lombú makkos tölgyfaág övezi. A sárgásbarna ágak végei a pajzs csücske alatt keresztezik egymást. E két fafaj alkotja a település erdeinek nagy részét. Az ágak kereszteződése alatt, aranyszínű szalagban, fekete színű Vágáshuta felirat olvasható.

Vágáshuta község
Kép: Aagnee1Panoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei