Vajdácska község címere

Vajdácska község címere egyenes állású, kék színű tárcsapajzsban (reneszánsz pajzs) zöld pajzstalpon álló arany gázlómadár, lábánál három fiókájával. A címer szorosan vett fogalmához ugyan nem tartozik, de kiegészítő elemeként alkalmazható a pajzs alatt elhelyezkedő devise (jelmondat), amely zöld színű hullámos szalagon mutatja a település nevét, aranybetűkkel.

Vajdácska község
Kép: BandyPanoramio

A község címere nem tartalmaz heraldalakot, hanem inkább egy, a pajzs közepére, fő motívumként elhelyezett címerképpel tölti meg a mezőt, követve azt a ma már sajnos sokszor mellőzött elvet, miszerint egy pajzsra lehetőleg egy fontosabb címerkép kerüljön csak. Egyszerűségének köszönhetően a pajzs ábrájának szerkesztése és elhelyezése kiegyensúlyozott: nem veszik el az apró részletekben, nem tördeli szét a pajzsmezőt.

Szerencsés gondolat, hogy a település közvetlen környezetére, a vízi világra utaló címerképet választott magának, és nem a magyarországi községi címerek szinte elengedhetetlen részének tekintett, a mezőgazdasági tevékenység valamely ágára utaló növény vagy eszköz megjelenítésével próbálkozott.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei