Vámosmikola község címere

Vámosmikola község címere álló, háromszögű pajzsban négyelt osztás, középen térdeplő, kezében könyvet tartó angyal. A mezők színei sakktábla mintában pirosak és kékek. A bal felső és a jobb alsó mező piros, míg a másik kettő: bal alsó és jobb felső kék színűek.

A község mezőgazdasági jellegét középkori pecsétjük alapján itt a címerben az érett búzakalász a bal felső mezőben aranysárga színnel, míg az eke a jobb alsó mezőben ezüstszínnel szimbolizálja. Vámosmikola folyója, az Ipoly a bal alsó mezőben jelenik meg. A könyvet tartó térdeplő angyal a település középkori pecsétjén jelenik meg először, mutatva Vámosmikola vallásos beállítottságát. A könyv és az angyal szárnya ezüstszínű, A címer alatt hajlított félköríves szalag: VÁMOSMIKOLA felirattal

Vámosmikola község
Kép: CedrusPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei