Vámosújfalu község címere

Vámosújfalu község címere álló, kerek talpú pajzs, melynek kék mezejében természetes színű (barna), öttövű szőlőtőkéből négy szőlőszár ered. Az első a pajzs jobb oldalát, a második és harmadik venyige a pajzs felső élét, a negyedik venyige pedig a pajzs bal oldalát érinti. Az első venyigén egy zöld szőlőlevél, alatta pedig egy arany szőlőfürt lebeg. A második venyigén, a pajzsfő és a pajzsderék érintkezési magasságában egy zöld szőlőlevél hajlik alá. A harmadik venyigén ugyancsak egy aranyló szőlőfürt van. A negyedik venyigén pedig egy zöld lehajló szőlőlevél alatt szintén egy arany szőlőfürt helyezkedik el. A kerek talpú pajzs alatt egy négyszeresen megtört, fecskefarkú aranyszalagon a felirat: VÁMOSÚJFALU.

Vámosújfalu község

Vámosújfalu címere feltehetőleg a falu termelési struktúrájára utal, Tolcsva közelsége is igazolja, hogy itt kiváló szőlőtermést adó ültetvények voltak jellemzőek. A venyigéknek és a szőlőtőnek ez a különleges megrajzolása pedig annak az emléke lehet, hogy Vámosújfalun jelentős utak találkoznak.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei