Várda község címere

Várda község címere álló, kerek talpú pajzs, melynek kék mezejében zöld hármas halmon álló aranyrácsozatú nyitott kapuval, két oromzatos toronnyal és mellvéddel ellátott ezüst várfal mellvédjén jobbra fordult, vörössel fegyverzett, nyelvét kiöltő, kettős farkú, koronás aranyoroszlán áll, amely a felemelt jobbjában aranykoronát, baljában zöld szárú vörös rózsát tart.

Várda község
Kép: Poldi JoePanoramio

A címer elsősorban a település múltjára, nevére és környezetére utal. Az itt látható vár a település nevét jelzi, melynek első okleveles említése (Varda) 1284-ből származik. Az aranyoroszlán a középkorban, a faluban birtokos Várdai család címeréből származik, átvétele múlt hagyományai iránti tiszteletet fejezi ki. A pajzsban látható zöld dombok a település szép természeti környezetére utalnak, ahol gyertyánosok, tölgyesek, bükkösök, a patakvölgyben kőrisek élnek.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei