Varsád község címere

Varsád község címerén a heraldikailag szabályos címerpajzsot egyenes és görbe vonalak határolják. Középen boglárpajzs van, így három részre tagozódott a címer. A pajzs alsó részén a kék színű görbe terület a falu határában húzódó Donát-patakot jelképezi.

  • Az alsó zöld háromszögben a terület mezőgazdasági jellegét szimbolizálja a szőlőfürt, amely az 1843-as pecsétnyomóról került adaptálásra.
  • A piros alapú rész jobb oldalán a katolikus, a bal oldalán szimmetrikusan a település evangélikus, műemlék jellegű temploma található. Ez a két templom tudatja, hogy a község lakói békében és barátságban tudtak, tudnak egymás mellett élni.
  • A címer közepén boglárpajzsban kék alapon kiemelve a falu közepén álló I. és II. világháborús emlékhelyen található turulmadár került ábrázolásra. Az alapszínek a piros, a zöld és a kék.

A szimbólumok: két templom, szőlőfürt és turulmadár - ezüstszínűek. Az alapszínek vonal nélkül találkoznak egymással. A címer alatt úgynevezett fecskefarkú szalagon található a település, Varsád neve, jól látható fekete betűkkel aranyszínű alapon.

Varsád község
Kép: bedalaciPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei