Bihartorda község címere

Bihartorda új címere kék alapú, kettéosztott címerpajzs.

  • Jobb oldalon felül egy barnás színű fél kar, mely kivont kardot tart, alatta egy ötágú aranykorona, mely a település 1810-es pecsétlenyomatán is megtalálható volt és egészen 1951-ig használták.
  • A címerpajzs bal oldalán három búzakalászt tartó jobb kar, a búzakalász aranyszínű, a kar pedig „természetes színű” barnásvörös, beleillik a korabeli magyar jobbágyfalvak címerábrázolásaiba.

A címerpajzs fölött szintén egy ötágú aranysárga korona lebeg, vörös és smaragdzöld ékkövekkel díszítve. A címerpajzsot jobb oldalról egy zöld cserfaág makkterméssel, bal oldalról egy zöld olajág, vörös bogyóterméssel övezi. A két ág alul keresztbe fonódik. A címer alatt hármas tagolású óarany színű szalagon feketével Bihartorda felirat.

Bihartorda község

A pajzsot övező, zöld színű olajág a vörös bogyókkal a sokat szenvedett település békevágyát, valamint a zöld szín a keresztény ember szebb jövőbe vetett reményét szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei