Vasasszonyfa község címere

Vasasszonyfa község címere álló, csücskös talpú, zöld színű, keresztbe fekete vékony pólyákkal vágott pajzs. A pajzstalp fekete színű. A pajzs felső részén aranysárga, az avar kor jellegzetes állata, a griffmadár látható. Alatta Szent Dániel figurája - melynek átkötött dereka az álló búzakévét is szimbolizálja -, kit bedobtak az oroszlánok barlangjába a biblia szerint, mely a község hűségét jelzi a hit, a meggyőződés iránt.

Vasasszonyfa község
Kép: János Horváth (renault25)Panoramio

Vasasszonyfa címerében két szín, a zöld és az aranysárga dominál, és lett a község színe, melyek a mezőgazdasági termelés állandóságára utalnak. A címert egy feltárt avar kori sírból előkerült csaton ábrázolt motívum alapján tervezték. Egy négyszögletes, alapjára állított pajzs vízszintesen vonalkázott zöld mezőjében aranysárga a figura.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei