Vaspör község címere

Vaspör község címere álló, háromszögű, kékkel vörössel hasított, vörössel és zölddel negyedelt címerpajzs. Jobb pajzsközépen lebegő ezüsttemplom, jobb pajzstalpon két ezüst hullámpólya. A bal pajzstalpon lebegő arany szőlőfürt, a bal pajzsközépen lebegő aranytúzok, bal a pajzsfőn aranyközepű, lebegő ezüst heraldikai rózsa (Mária-rózsa).

Vaspör község
Kép: O.R.Panoramio

A szőlő a gazdasági növényen túl, az örök körforgás: a halál, az újjászületés szimbóluma. A túzok ősi jelkép, a csatári templom domborművén volt megtalálható: túzok nyelvén rózsákkal. A templom a csatári történelmi templomra emlékeztet, ill. a múltat jelképezi, de utal az alkotó emberre is. A két hullámpólya a patakokat jelképezi.

Színek: a vörös az erő, az uralkodás az élet színe, ősi klasszikus nemesi heraldikai szín, IV. László király címerének alapszíne. A kék és a zöld a természet, a nyugalom, a reménység színei. Az ezüst és az arany heraldikai mázak.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei