Vécs község címere

Vécs község címer háromszög alakú pajzs, amely völgyre utaló, két oldalán felemelkedő zöld halomban, két egybefutó patakot, ezüst hullámpólyát ábrázol. A zöld halom középső ívén áll Vécs temploma ezüstszínben, a címer heraldikai tengelyében. Tőle heraldikai jobbra arany szőlőtőke, bal oldalon arany búzaszál áll a halmon. A címerpajzs felső része kék színű. Felső harmadában heraldikai bal oldalon arany W betű, jobb oldalon nyolcágú heraldikai díszcsillag lebeg.

Vécs község
Kép: Székely LeventePanoramio

Vécs község címere képi ábrázolása azt sugallja, hogy egy völgyben, két patakkal átszelt, valamint a szőlő és búza termesztéssel foglalkozó vallásos, hagyományőrző település. A falu címere egy 18. századi pecsétnyomó alapján készült el.

A pecsét nyolcágú csillagot, ekevasat, búzafejet és két W betűt tartalmazott. A címeren ábrázolt két patak a Tarnóca és a Dolina, mely településen fut egybe. A zöld halom két oldalán felfelé emelkedik, mely utalás arra, hogy Vécs egy völgyben fekszik. A középen ábrázolt templom a község központjában fekvő épület stílusjegyeit hordozza magán. Tőle heraldikai jobbra arany szőlőtőke, bal oldalon arany búzaszál áll a halmon, mely utal a község határában egykor és ma folyó szőlő és gabonatermelésre. A címerpajzs felső része kékszínű. Felső harmadában heraldikai bal oldalon arany W betű, jobb oldalon nyolc ágú heraldikai arany díszcsillag lebeg, melyet egy 18. századi pecsétnyomóból kölcsönzött a grafikus.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei