Vecsés város címere

Vecsés város címere csücskös talpú pajzs, színe kobaltkék, melyet ezüstszínű függőleges és vízszintes hasítás, illetve vágás négy részre oszt. Közepében egy vörös színű boglárpajzs van arany V betűvel a közepén. A címert két oldalról babérkoszorú övezi, száruk alul keresztezik egymást.

Vecsés város
Kép: Halasi ZoltánPanoramio

A négy részre osztott pajzs a négy településrészt hivatott szimbolizálni. Ezek: Falu, Felsőtelep, Andrássy-telep, Halmi-telep. A négy településrészt elválasztó hasítást és vágást egy, az összetartozást szimbolizáló pajzs fogja össze, melyben arany V betű a város nevének kezdőbetűje áll. A pajzsot zöld babérkoszorú övezi, mely a hősi halottaknak állít emléket, és díszítő jelentősége is van. A kék szín- a sváb származásra utaló szín, a hagyományt őrzi; piros - pajzs - magyar nemzeti szín egyike; ezüst - a fehér helyettesítő színe, szintén magyar nemzetiszín; zöld - babérkoszorú - a hősöknek állít emléket, szintén nemzetiszín. A négy szín alkalmazása tehát utal az őslakosságra - a svábokra - a piros-fehér-zöld pedig a magyarság nemzeti színe.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei