Vérteskethely község címere

Vérteskethely község címere álló, háromszögű pajzs. Vörös mezejében kék pajzsfő és alul zöld hármas halom. A kék mezőben középütt lebegő helyzetű Luther-rózsa (zöld levelű és ötszirmú fehér rózsa, közepén kereszttel ékített vörös szívvel megrakva), jobbról arany apostoli kettős kereszt, balról nyolcágú aranycsillag kíséri. A vörös mezőben a középső halom felett leveles arany szőlőfürt, a szélső halmok felett egy-egy aranyalma lebeg.

A címerpajzsot két oldalról egy-egy, szárukon alul keresztbe tett és hét-hét arany makkterméssel ékített leveles zöld tölgyfaág övezi. A címer alatt lebegő, hármas tagolású, íves aranyszalagon feketével a nagybetűs VÉRTESKETHELY településnév.

Vérteskethely község
Kép: A. Zoltán Sárdi ('SAZ BP')Panoramio

A község domborzati viszonyaira utaló hármas halom, valamint a lakosság katolikus, evangélikus és református vallásának szimbolizálása jelenik meg a címerben, ezenkívül a hagyományos szőlőtermesztés és az utóbbi évtizedekben jelentőssé vált kertészkedés az almaültetvények telepítésével.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei