Veszprémgalsa község címere

Veszprémgalsa község címere álló helyzetű, csücskös talpú tárcsapajzs. A címerpajzsot vízszintesen egy ezüst (fehér) pólya osztja ketté, mely a Kígyó-patakot jelképezi. A zöld mezőben a "galsai korona" és a "pinkóci virág" két település címeréből származó motívumok. A pólya alatt kék, felette zöld a pajzsmező. A kék pajzsmezőben ezüstvíz felett egy ezüsttéglákból rakott "háromlyukú" híd ível át, a két egykoron külön álló település egyesülésére utaló motívum. A híd középső boltíve nagyobb, mint a két szélső boltív, vízszintes felső széle a két szélső boltív felétől rézsút lefelé lejt.

A pólya feletti zöld pajzsmező közepén egy nyitott aranykorona lebeg. Az aranykoronából három stilizált virág nő ki. A virágok aranyszárán öt-öt ezüst (fehér) szirom és két-két aranylevél látható. A címerpajzsot kívülről egy arany búzakoszorú díszíti.

Veszprémgalsa község
Kép: harczi.szandiPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei