Vezseny község címere

Vezseny község címere pajzs alakú, kék színű. Rajta alulról induló és egymást keresztező két sötétzöld fűzfaág van. A fűzfaágakkal keresztezett belső részben fejjel ellentétes irányban kettő hal, a hátán barna, alul pedig törtfehér szín; szemben nézetből a bal oldali fejjel lefelé, a jobb oldali fejjel felfelé, fölöttük keresztben fejjel egy harmadik hal látható. A pajzs tetején egy fehér színű kócsag van, fejjel balra és kissé lefelé néz. A kereti díszítés jobb oldala piros és ezüst, a bal oldala kék és arany színezetű.

Vezseny község
Kép: Ant ZsoltPanoramio

A címer az 1706-ból ismert Tiszavezseny Falu Pecsétje címerének pajzsa, kiegészítve tajtékszerű kereti díszítéssel. A pajzs színe a Tisza-folyót; a halak a település ősi mesterségét: a halászatot, a fűzfaágak a másik ősi mesterséget: a vesszőtermelést és a vesszőfonást, a kócsag az itt élő vízi madárvilágot; összességében minden Vezseny kapcsolatát jelképezi a folyóval.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei