Vinár község címere

Vinár község címere dupla ezüst hullámos pólyával osztott, álló gótikus pajzs, felső vörös mezejében lebegő két arany szőlőlevélen egy arany szőlőfürt nyugszik. Alsó zöld mezejében lebegő, ágas-bogas gyökérzetű arany fatönk, belevágott, aranynyelű ezüstfejszével. A pajzsot stilizált olajágak övezik, alul zöld szegélyű ezüstszalagon a község neve: „VINÁR“ olvasható vörös nagybetűkkel.

Vinár község
Kép: Bokor AttilaPanoramio

A szőlőlevelek és a szőlőfürt az egykori szőlőkultúrára, a borkészítésre, a borral való foglalkozásra utalnak, mely tevékenységek a település nevét is adták. A fatuskó és a fejsze a betelepített (a fakitermelés céljából behívott) cseh és szlovák telepesek emlékét idézik, ők és utódaik beleolvadtak a magyarságba, asszimilálódtak, emléküket már csak ez a címer fogja őrizni.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei