Vindornyaszőlős község címere

Vindornyaszőlős község címere álló, jobb haránt két részre osztott, hegyes talpú pajzs.

  • Az ezüstmezőben vörös színű lóhere végű keresztre, zöld szőlővessző tekeredik, két kék színű szőlőfürttel.
  • Az alsó zöld mezőben két bazalthegy emelkedik.

A címer két oldalt, alul keresztbe tett szárú sáskoszorú övezi.

Vindornyaszőlős község
Kép: pimrePanoramio

Vindornyaszőlős község címere elsősorban azt az értékes természeti környezetet hangsúlyozza, amelyben elhelyezkedik. A település különös értéke a vörösre festett szőlőhegyi Pléh Krisztus, mely a szőlőt, a jó termést hivatott védelmezni. A vörös keresztre tekeredő szőlőinda a falu nevére utal és egyben a szőlőművelés és a borászat jelképe is.

A természetjárók kincsesbányája a falu melletti Kovácsi-hegy, melynek híres „Bazalt-utcái” és gazdag élővilággal rendelkező erdei, kedvelt kirándulóhellyé tették a bazalthegyet. A pajzsba helyezett két hegy ennek a jelképe. A település másik nevezetességét a Vindornya-tavat 1828-ban lecsapolták, s a helyén sokáig a felhalmozódott tőzeg kitermelése folyt. A pajzsot körülvevő sáskoszorú a tőzeges őslápot szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei