Visnye község címere

Visnye címere álló háromszögű pajzs, melynek ezüstmezejében zöld halmon kék öltözetű, barna fejfedős, barna hajú, fekete csizmás betyár áll, aki jobbjával a talajra helyezett puskára támaszkodik, baljában barnanyelű, fekete vasú fokosát tartja maga előtt. A pajzsalakot a pajzs felső sarkaiban egy-egy jobbra felfelé szálló, barnaszínű, stilizált harismadár kíséri. A zöld halom közepén ötszirmú ezüstrózsa látható.

Visnye község
Kép: @TTIL@Panoramio

A címer pajzsalakja az egykori híres "Pali betyár". A Zselic erdőrengetegében megbújó csárdák tanyául szolgáltak a betyároknak. Visnye közelében van a Zselic egyik leghíresebb betyárjának Nagy Pálnak (közismerten: Pali betyár) a sírja. Ma is gondozott környéke kedvelt kirándulóhely. A két madár a község határában nagy számmal található védett madarakra utal. Az öt településrészből álló községet az ötszirmú rózsa jeleníti meg.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei