Visz község címere

Visz község címere álló, csücskös talpú tárcsapajzs, melynek kék mezejében barna halmon jobbra két levéllel és két arany szőlőfürttel megrakott szőlőtő, balra barna törzsű, zöld lombú tölgyfa áll. Jobb oldalon felül, hegyével felfelé, élével jobbra fordított ezüstcsoroszlya, bal oldalon alul, hegyével felfelé, élével balra fordított ezüst ekevas lebeg.

Visz község
Kép: RegőPanoramio

A címer a község korábbi pecsétjein alapul, és elsősorban a település mezőgazdasági jellegére utal. A lakosság fő megélhetési forrása ma is a mezőgazdaság, a szőlő- és a gyümölcstermesztés. Szőlőfürt már a XIX. század végén használt pecséten is megtalálható, itt szőlőtő jelzi a szőlőművelést. Az 1908-as címeres pecséten szerepel a hegyével felfelé, élével jobbra fordított ezüstcsoroszlya és az élével balra fordított ezüst ekevas, ott azonban még búzakalászt kereteztek. A korábbi jelképek bevonása a címerbe a hagyományok gondos ápolását bizonyítják. A jelenlegi címerben szereplő tölgyfa az erdőművelésre utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei