Vízvár község címere

Vízvár község címere álló kerek talpú pajzs, melynek kék mezejében lebegő helyzetű jobbra fordult, vörös karmú, vörös nyelvét kiöltő aranyoroszlán áll, amely felemelt jobbjában hegyével felfelé, élével balra fordított ezüstsarlót, baljában három arany búzakalászt tart. Az oroszlánt mindkét oldalon egy-egy vörös bogyókkal megrakott zöld babérág keretezi.

Vízvár község
Kép: jrakovicsPanoramio

A címer a település korábbi pecsétje alapján készült. Az 1780-as évek elején használt pecséten szerepelt már két babérág és sarló. Az elsőként 1788-as iratokon szereplő községi pecséten pedig már megtalálható volt a jelenlegi címerképpel szinte azonos ábrázolás, amelynek a körirata: Sigil. Com. Vizvár (Sigillum communitatis Vizvár, azaz Vízvár község pecsétje).

A XIX. század második felében az oroszlán balra fordult pozícióban szerepelt, ábrázolása kevéssé hasonlított oroszlánra, és a mellső lábaival nem tartott semmit. 1890 és 1908 között víz, nádas, hal szerepeltek a pecséten, majd a település 1908-as címeres pecsétjében került vissza a jelenlegi címerben véglegesített címerkép.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei