Vörs község címere

Vörs község címere ívelt oldalú ékeléssel három részre osztott álló csücskös talpú tárcsapajzs, melynek első vörös mezejében lebegő helyzetű, egymáson haránt irányban keresztbe tett ezüst nyílvessző és ezüstkard, második vörös mezejében, egymáson haránt irányban keresztbe tett két ezüst tűzoltócsákány lebeg, melyek előtt balra fordult ezüst tűzoltósisak látható.

A harmadik kék mezőben zöld zsámbékon jobbra fordult, ezüst gólya, amely felemelt bal lábában ezüsthalat tart. A gólyát két oldalról egy-egy leveles, arany nádszál kíséri. A címerpajzsot mindkét oldalról egy-egy alul keresztbe tett szárú, hét aranymakkal megrakott zöld tölgyfaág keretezi. A címerpajzs alatt lebegő, hármas tagolású, fecskefarok-végződésű íves aranyszalagon fekete nagybetűs Vörs felirat olvasható.

Vörs község
Kép: miltenbergerPanoramio

A nyílvessző és a kard Vörs település Árpád-korban betöltött fontos stratégiai szerepét emeli ki, a második mező elemei a tűzoltómúzeumra, mint helyi kulturális értékre utalnak. A nádszálak között álló gólya a természeti adottságokat, a Kis-Balatont örökíti meg. A gólya szájában lévő hal a község egykori halászfalu-jellegét igyekszik megjeleníteni.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei